Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbijagas o kašnjenju početka rada fabrike u Odžacima: Nije do nas

  Javno preduzeće Srbijagas negiralo je da je odgovorno za kašnjenje početka rada Fabrike „Magna“ u Odžacima.

  Kako se navodi u sopštenju dostavljenom medijima, radovi na izgradnji Distributivne gasne mreže (DGM) srednjeg i niskog pritiska u Odžacima završeni su još 2011. godine

  U toku su završni radovi i na već postavljenoj Glavnoj merno-regulacionoj stanici (GMRS) Odžaci, dok su mašinski i građevinski radovi na gasovodu visokog pritiska Kula-Odžaci u potpunosti završeni i u toku je završno ispitivanje instalacija, kaže se u tekstu saopštenja.

  Takođe se se ističe da je snabdevanje prirodnim gasom Fabrike „Magna“ predviđeno preko gasovoda srednjeg pritiska, koji je završen, ali ds priključni gasovod i pripadajuća merno-regulaciona stanica, preko koje bi se ova Fabrika snabdevala gasom, još nisu izgrađeni.

  U tekstu se tvrdi da to, prema ranije potpisanim dokumentima i dogovorima, nije bila obaveza Srbijagasa, već opštine Odžaci i Fabrike „Magna“, i da se ne može tvrditi da je za kašnjenje početka rada pomenutog preduzeća odgovorna kompanija Srbijagas.

  Takođe se saopštava da je na sastanku sa predstavnicima Fabrike „Magna“ usaglašena je dinamika završetka svih radova i da se u narednih deset dana očekuje se povezivanje priključnog gasovoda za „Magnu“ na distributivnu gasnu mrežu (DGM) u Odžacima.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE