Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Engleski fudbal gledaće se i u avionima i kruzerima

    Nezadovoljna ugovorima za prava prenošenja u 212 zemalja širom sveta, kompanija Premier League je potpisala ugovor sa IMG Media vredan 5 miijardi funti o obezbeđivanju sadržaja za Sport 24, sportskog kanala koji se ekskluzivno emituje u avionima i na kruzerima.

    Trogodišnji ugovor podrazimeva da će se na letovima Lufthanse i Gulf Aira kao na kruz lajnerima firme Norwegian puštati živi i odloženi prenosi mečeva.

    IMG pregovara i sa drugim avio i brodskim kompanijama o ovoj usluzi.

    „Veoma smo zadoovljni što je IMG kupio ekskluzivna prava za emitovanje naših mečeva na brodovima i u avionima“, kazao je izvršni direktor Premijer lige Ričard Skadamor. „Raduje nas što će ljuibitelji Barclays Premier League moći da uživaju u takmičenju čak i dok putuju“.

    Sudeći prema vestima koje stižu sa Ostrva prihodi od Premier lige uvećavaju se iz godine u godinu. Kako je nedavno saopštila Britanska kancelarija za statistiku, gotovo milion turista gledalo je utakmice Premier Lige prošle godine, potrošivši pritom 1.12 milijardi dolara. Sumirajući finansijske rezultate Arsenal je objavio da je 46 miliona evra dobiti, dok je aktuelni evropski prvak Čelsi po prvi put otkada je u klub ušetao ruski multi-milijarder Roman Abramovič prošlu sezonu (2011/12) završio u plusu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE