Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dolče i Gabana pred sudom zbog utaje 400 mil evra poreza

  Modni kreatorii Domeniko Dolče i Stefano Gabana našli su se pred sudom u Milanu zbog optužbi o utaji poreza.

  Čuveni kreatorski par navodno je pokušao da izbegne plaćanje poreza tako što je svoje brendove „D&G“ i „Dolce&Gabbana“ prodao holding kompaniji „Gado“, osnovanoj 2004. u Luksemburgu, gde su porezi niži. Dok se u medijima uglavnom pominje cifra od oko 400 miliona evra na ime poreza koji su utajili, Daily Mail navodi da se radi o neprijavljivanju poreza na cifru od oko milijardu evra.

  Istražitelji tvrde da su preduzeća prodata po ceni od 360 miliona evra, što je oko trećina njihove prave tržišne vrednosti.

  Na jučerašnjem ročištu advokat modnog dua zattražio je poništavanje suđenja na osnovu nepravilnosti u obaveštavanju oko sudskih postupaka, o čemu će sud doneti odluku 14. decemba.

  Kreatori odlučno odbacuju optužbe, ističući da su one apsurdne i zasnovane na „potpuno apstraktnim kalkulacijama“ tržišne vrednosti njihovih kompanija. Ukoliko se ispostavi da su optužbe opravdane, dvojici poslovnih partnera preti kazna zatvora do pet godina. Kako je saopštilo tužilaštvo, u slučaj je umešano još pet osoba, uključujući i poreskog savetnika.

  Suđenje počinje u trenutnku kada je italijanski premijer Mario Monti izjavio da je vlada „u ratu“ sa svima koji izbegavaju porez, u zemlji gde se ovo krivično delo tretira gotovo kao nacionalni sport.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE