Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jedinstveni gest: Smenio sina, pa poklonio firmu radnicima

  Jedinstven gest u Hrvatskoj. Marijan Filipović, vlasnik firme Finvest koja pravi proizvode od drva i koja je decenijama nosilac razvoja čabarskog kraja, odlučio je fabriku sa 400 zaposlenih darovati – radnicima.

  Na pitanje HRT-a da li očekuje da se mnogi povedu za njegovim primerom, Filipović odgovara da očekuje i da ima „daleko imućnijih od mene, da praktično nemaju kome ostaviti, ali ako ostavlju i deci“.

  „Svako čini kako je odlučio u svome srcu. Ja sam tako odlučio jer me to usrećuje. Smatram da je najveća sreća u deljenju jer ono što je moje, mogu darovati i drugima, a da nikoga time nisam oštetio“, kazao je Filipović.

  Marijan Filipović je 1993. godine u privatizaciji kupio firmu Goranprodukt iz Čabra za 12 miliona maraka. Zapošljavao je mlade i obrazovane ljude i ulagao u modernizaciju pogona. Pre nekoliko godina Marijan Filipović upravljanje firmom prepustio je sinu Marinu, ali ga je nedavno smenio jer nije bio vešt u vođenju poslova.

  „Doneo sam odluku da veći deo svoje lične imovine ostavljam pre utemeljenoj zadruzi Marijan Filipović. Sve što sam sa svojim saradnicima stekao u prošlih 60 godina, želim vratiti stanovnicima čabarskoga kraja putem zadruge kao funkcionalne i kao preduzetničke organizacije čija će dobit biti korišćena u razvoju ovog kraja. Verujem da će moja deca i njihovi naslednici biti ponosni na ovaj moj čin jer će oni pre biti namireni primerenom otpremninom koju zaslužuju i s kojom će u budućnosti moći pronaći svoj put i ostvariti svoje lične i poslovne ciljeve“, kazao je Filipović.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE