Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Reorganizacija EPS-a počinje 1. januara

  Reorganizacija Elektroprivrede Srbije (EPS) počeće 1. januara 2013. godine, najavio je generalni direktor te državne kompanije Aleksandar Obradović.

  Kako je preneo kompanijski časopis Kilovat sat (kWh), on je na sastanku s direktorima elektrana i rudnika u okviru EPS-a kazao da se pravni akti za novu oraganizaciju kompanije ubrzano pripremaju.

  „Suočeni smo s trenutkom istine, a to je da smo u vrlo teškoj finansijskoj situaciji i da u poslovnom fondu trenutno nedostaje više od 40 milijardi dinara. To je situacija iz koje moramo da izadjemo i učinimo sve da od kompanije koju nazivaju tromim monopolistom napravimo dobro organizovani poslovni sistem koji će generisati profit“, kazao je Obradović.

  Vlada Srbije usvojila je 16. novembra zaključak kojim je prihvatila Polazne osnove za reorganizaciju Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije.

  Prema tom zaključku, reorganizacija obuhvata promenu pravne forme u akcionarsko društvo, kao i promene u načinu organizovanja zavisnih privrednih društava i upravljanju njima.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE