Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Delić: Na kraju lečenja pacijent da oceni lekara

  Predsednik Zdravstvenog saveta Srbije Dragan Delić izjavio je da to telo, u cilju borbe protiv korupcije u zdravstvu, predlaže da pacijenti na kraju lečenje popunjavaju upitnik o radu lekara i ustanova u kojima su lečeni.

  Delić je agenciji Beta rekao da ne misli da je zdravstveni sistem korumpiran, već da su u pitanju pojedinačni slučajevi, a da je cilj tog upitnika da pomogne da se vidi u kojim oblastima ima najviše problema.

  „Postoje grane medicine koje su podložne korupciji, ne govorim o sistemskoj korupciji u sferi javnih nabavki i kadrovske politike. Mene posebno nervira sitna korupcija za davanja usluga koje zdravstveni sistem pruža, a koje ne zahteva dodatno plaćanje“, rekao je Delić.

  Prema njegovim rečima, Savet želi da zajedno s Ministarstvom zdravlja i drugim ustanovama zdravstva realizuje anketu u što više bolnica širom Srbije.

  „Trebalo bi da na dan otpusta, bolesnici popune anketu sa 17 pitanja, o širini i dubini problema korupcije, a nakon analize anketa, znaćemo gde se dešavaju ti problemi, koliki je problem i u kojom granama je najzastupljeniji“, dodao je Delić.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE