Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi Sad zatrpan smećem

    Radnici gradske čistoće u Novom Sadu od jutros, zbog štrajka, ne odnose smeće sa novosadskih ulica. Otpad će se gomilati sve dok im ne budu isplaćene zarade, prenosi 021.rs.

    Kako za 021 kaže predstavnik sindikata Boban Petković, dežurne ekipe će odnositi smeće sa prioritetnih lokacija poput Kliničkog centra Vojvodine i naselja van centra grada, ali ostatak Novog Sada će ostati zatrpan smećem.

    „Poštujemo minimum procesa rada, i sedam naših vozila odnosi smeće iz bolnica, vrtića, škola i naselja koja imaju tipizirane kante. Ostatak grada se ne čisti“, navodi on.

    Petković kaže da odgovori koje su radnici dobili od rukovodstva nisu obećavajući i da do jutros njihovi zahtevi za isplatom oktobarskih i novembarskih plata nisu ispunjeni.

    Prema njegovim rečima, čim novac legne na račun, đubretari će tog trenutka početi da čiste grad. „Obratio sam se direktor, kao i član Gradskog veća Nikola Ćirović, ali još uvek nema nagoveštaja da će problem biti rešen. Čim nam plate budu isplaćene, krećemo sa radom“, kaže Petković za Novosadski informativni portal 021.

    Direktor „Čistoće“ Dragan Božić naveo je kako novca za plate trenutno nema, i poručio radnicima da i u štrajku moraju da poštuju minimum procesa rada i odnose smeće sa važnih lokacija.

    Foto: www.021.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE