Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Deo Moody’s-a predstavio se Srbiji

  Kompanija Moody’s analytics, deo Moody’s korporacije, kojoj pripada i istoimena bonitetna agencija, predstavila se predstavnicima finansijskih institucija u Srbiji u želji da Srbiji ponudi svoje usluge.

  „Moody’s analytics“ bavi se obezbeđivanjem sistema i alata za analizu kreditnog rizika kako bi finansijskim institucijama pomogla da odgovore na poslovne izazove i poboljšaju efikasnost, izjavio je predstavnik te kompanije Nikola Bakić na skupu u Privrednoj komori Beograda.

  Kako je naveo, „Moody’s analytics“ svojim uslugama pomaže klijentima da odgovore na regulatorne pritiske, pritiske koji dolaze od akcionara i konkurentske pritiske.

  Bakić je naveo da kompanija ima nekoliko oblasti ekspertize – kreditna istraživanja i merenje kreditnog rizika, analize za vrednovanje proizvoda, softverska rešenja za upravljanje izloženosti banaka kreditnom riziku, makroekonomske analize i podaci.

  Napominjući da je „Moody’s analytics“ u okviru korporacije odvojen od bonitetne agencije „Moody’s“ on je naveo da ta agencija ne meri kreditni rejting Srbije jer srpske vlasti nikada to nisu zatražile.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE