Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dačić: Srbija otvorena za ruski kapital

  Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u Frankfurtu da su vrata privrede Srbije širom otvorena za ruski kapital i ruske banke, saopšteno je sinoć iz Vlade Srbije.

  „Srbiji je interes ukoliko želi da izađe iz krize i ukoliko želi da razvija ekonomske odnose sa Ruskom Federacijom, da ima sporazum o strateškom partnerstvu, ali mi to ne možemo da realizujemo bez prisustva ruskog finansijskog kapitala u našoj zemlji“, izjavio je Dačić posle sastanka sa predsednikom Upravnog odbora Sberbanke Hermanom Grefom u Frankfurtu, navodi se u saopštenju.

  On je istakao da su vrata za Sberbanku i za VTB banku, koja je takođe jedna od najvećih ruskih banaka, širom otvorena ne samo u Srbiji, nego u celom regionu.

  Premijer Dačić je u Frankfurtu prisustvovao panelu „Nova ekonomija u Evropi: između čekića i nakovnja“, u organizaciji Sberbanke. Na panelu je potpisan Memoranduma o razumevanju u cilju podsticanja međusobne saradnje i investicionih ulaganja između Ministarstva finansija i privrede Republike Srbije i Sberbank Rusija.

  „Mi imamo cilj da Sberbanka uveća svoj kapital koji će pre svega biti plasiran za razvoj privrede, odnosno bilo bi idealno kada bi bio plasiran za finansiranje izvozno-uvoznih poslova koje mi imamo sa Ruskom Federacijom“, kazao je Dačić i dodao da bi jedino tako Srbija i Rusija mogle da razvijaju svoje ekonomske odnose.

  Dačić je kao pozitivno istakao i to što je skup održan u Nemačkoj. On je rekao da je Nemačka takođe jedan od najvećih ekonomskih partnera Srbije i izrazio nadu da će postati i jedan od najvećih političkih partnera, navodi se u saopštenju.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE