Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krajem meseca Srbija dobija ‘Ernst & Young Preduzetnika godine’

  U Srbiji će prvi put ove godine biti dodeljena najprestižnija svetska nagrada za dostignuća u preduzetništvu – „Ernst & Young Preduzetnik godine“.

  Međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija Ernst & Young, ustanovila je ovo priznanje pre 26 godina. Nagrada se dodeljuje u više od 50 zemalja, a Srbija je prva zemlja na prostoru nekadašnje SFRJ koja će dobiti svog predstavnika na izboru za Svetskog Preduzetnika godine, koji Ernst & Young svake godine organizuje u Monte Karlu.

  „Ernst & Young Preduzetnik godine je globalni program koji promoviše dostignuća najboljih preduzetnika jer su oni danas važniji nego ikada. U veoma izazovnom ekonomskom okruženju preduzetnički biznis je na putu da preuzme vodeću ulogu u mnogim industrijskim sektorima. Program Ernst & Young Preduzetnik godine predstavlja jedan od mnogih vidova podrške preduzetništvu i podsticanja preduzetničkog duha, koji naša kompanija izuzetno neguje. Priznanje koje se dodeljuje širom sveta izraz je podrške, ohrabrenja i poštovanja preduzetnicima koji neizostavno doprinose ekonomskom rastu svake zemlje“, izjavio je u susret svečanoj dodeli priznanja Ivan Rakić, izvršni rukovodilac u kompaniji Ernst & Young u Srbiji.

  O pobedniku prvog konkursa u Srbiji odlučio je nezavisni žiri kojem su dostavljene 23 prijave kandidata iz cele Srbije. Članovi žirija bili su Prof. dr Dejan Ilić, predsednik žirija i Preduzetnik godine 2005 u Nemačkoj, Gordana Danilović Grković, ekonomista, dr Edvard Jakopin, Ministarstvo za regionalni razvoj, Slavenko Sekulić , direktor Beohemije i Vojin Starčević, vlasnik Polimarka.

  Oni su se rukovodili najpre opštim uslovima koji važe u svim zemljama u kojima se dodeljuje priznanje „Ernst & Young Preduzetnik godine.“ Tako su preduzetnici u Srbiji, koji su uzeti u razmatranje za ovu prestižnu nagradu, morali da ispune sledeće uslove:

  – da dolaze iz domaće kompanije i da su zaslužni za njen razvoj i uspeh;
  – da imaju značajan udeo u vlasništvu;
  – da su na rukovodećoj poziciji najmanje dve godine u kontinuitetu;
  – da kompanija iz koje dolaze postoji najmanje dve godine u kontinuitetu.

  Za sve prijavljene kandidate bilo je bitno da njihove kompanije ostvaruju rast prihoda, kao i da imaju opšti trend povećanja broja radnih mesta. Pored opštih uslova nezavisni žiri je pri izboru pobednika ocenjivao ključne faktore kao što su: preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

  Dodela nagrada desiće se 28.11. u Kristalnoj dvorani Hotela Hyatt Regency , a neko od kandidata koji će poneti priznanje „Ernst & Young Preduzetnik godine“, biće i kandidat Srbije za najprestižniju poslovnu nagradu za preduzetnike – „Ernst & Young Svetski preduzetnik godine“.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE