Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Segedin-Kikinda-Temišvar prvi korak nove mreže brzih pruga

  Privredni predstavnik UN za Evropu (UNECE) Helmut Milih je obavestio predstavnike Vlade Vojvodine o osnovnim elementima „master plana“ izgradnje regionalne mreže brzih pruga i rekao da je plan za prugu Segedin-Kikinda-Temišvar prvi korak.

  Milih očekuje da će to prihvatiti Srbija i njene železnice, kao i partneri u Mađarskoj i Rumuniji, saopštio je danas posle sastanka Pokrajinski sekretarijat za informisanje.

  Zvaničnik UN je rekao da očekuje veliko interesovanje privatnih ulagača za finansiranje razvoja mreže brzih pruga u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi.

  Milih je naveo primer Turske gde je planski za samo desetak godina izgrađena najsavremenija železnička infrastruktura.

  Milih je izrazio spremnost UNECE da nastavi da pruža logističku i tehničku podršku realizaciji, jer je to strateški plan od najvećeg značaja za povezivanje i ekonomski napredak regije.

  Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski je rekao da je revitalizacija železničke mreže u Vojvodini od najvećeg značaja za pokrajinu u kojoj poljoprivreda i industrija hrane imaju tako značajno mesto.

  Na sastanku sa Milihom, Bugarski je rekao da se u taj važan deo saobraćajne infrastrukture u Pokrajini dugo nije investiralo i istakao značaj izgradnje brzih pruga za transport putnika i velikih
  količina robe.

  Pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin rekao je da Vlada Vojvodine smatra razvoj železničkog i rečnog prevoza važnim jer su rentabilniji od drumskog transporta koji je sada dominantan.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE