Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Smanjen kreditni rejting Francuske

  Američka bonitetna agencija Moody’s je saopštila da je snizila kreditni rejting Francuske za jedan stepen na „Aa1“ uz i dalje negativnu prognozu.

  To znači da je srednjeročno moguće još jedno sniženje.

  „Moody’s“ je druga od tri velike svetske bonitetne agencije koja je snizila ocenu rejtinga Francuske, pošto je u januaru isto uradila agencija „Standard and Poors“, dok se „Fitch“ zasad drži najviše ocene za francuske obveznice, prenela je agencija AP.

  U sinoć objavljenom saopštenju „Moody’sa“ se navodi da je agencija bazirala svoju odluku na nekoliko faktora, od kojih je najvažniji „to što na dugoročnu ekonomsku prognozu Francuske negativno utiču višestruki strukturni izazovi, uključujući postepeni, uporni pad konkurentnosti i dugotrajnu rigidnost tržišta rada, dobara i usluga“.

  Francuski ministar finansija Pjer Moskovisi je izjavio da sniženje rejtinga predstavlja „osudu prethodne uprave“, što se odnosi na prethodnu vladu, i dodao da će to novu vladu na čelu sa predsednikom Fransoa Olandom navesti da „brzo primeni“ reforme koje su već najavljene.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE