Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS na putu ka liderstvu u regionalnom naftnom sektoru

  Naftna industrija Srbije (NIS) uložila je ove godine 25 miliona dolara u nabavku najmodernije opreme za bušenje i istraživanje nafte i gasa i formirala tim menadžera i stručnjaka za istraživanje i eksploataciju da bi se, izlaskom na regionalno tržište, pozicinirala kao lider na Balkanu, izjavio je izvršni direktor bloka Servisi NIS Džon Smol.

  Smol je u intervjuu za internet časopis „Balkanmagazin“ kazao kako je jedan od glavnih prioriteta NIS izlazak na regionalno tržište usluga naftnih servisa, što je u skladu sa strategijom kompanije, koja je usmerena ka dostizanju pozicije lidera na Balkanu.

  NIS radi na osamostaljenju bloka naftni Servisi, koji se bavi bušenjem istražnih i razradnih bušotina, njihovim opremanjem, kao i seizmološkim istraživanjima ležišta ugljovdonika, kazao je Smol.

  Smol je dodao da su u okviru toga bloka tokom ove godine formirane tri kćerke-firme, a NIS je u potpunosti njihov vlasnik – Naftagas Naftni servisi, Naftagas Tehnički servisi i Naftagas Transport. Taj blok NIS, kako je istakao Smol, planira da otvori filijale u svim okolnim zemljama i bilo gde u Evropi gde može imati posla.

  U toku je registracija filijale u Mađarskoj, a postoji i mogućnost sklapanja partnerstva za servisne usluge sa drugim kompanijama u regionu, naveo je Smol.

  „Osim Balkana potpisali smo produženje ugovora sa ‘Dragon oilom’ za još tri bušotine u Turkmenistanu, jer postoji potencijal za najmanje još jednu godinu rada tamo. Ima nas i na drugim naftnim poljima u svetu. Bušaće postrojenje Nacional 2 trenutno se nalazi u Egiptu i tražimo posao za njega u Libiji, a imamo i neke druge opcije s Gaspromnjeftom u regionu severne Afrike,“naglasio je Smol.

  Smol je istakao kako je osamostaljenje servisnog dela kompanije pravi trend u poslovanju uspešnih naftnih kompanija.

  Izvršni direktor bloka Servisi NIS ukazao je da će ulaganje u novu opremu omogućitie bušenje po principu tzv. „suvih lokacija“, što znači da će se potpuno eliminisati zagađenje zemljišta i pojava otpadnih jama u koje je ranije odlagan fluid, korišćen u procesu bušenja, što zadovoljava najstrožije ekološke standarde.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE