Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Odabrani takmičari za predstavljanje pred investitorima na Balkan Venture Forumu

  Na već najavljenoj konferenciji Balkan Venture Forum koja će se održati 22. i 23. novembra u Hotelu Metropol Palas u Beogradu i biti otvorena za zainteresovane posetioce i širu javnost, u okviru konferencije održaće se i Pitching takmičenje za preduzetnike, startapove i kompanije sa perspektivnim projektima koje je ujedno i polufinalne za dalje takmičenje na evropskom nivou krajem godine.

  Za Pitching takmičenje tokom nekih mesec dana prijavilo se preko 120 preduzeća i projekata, a za takmičenje na Balkan Venture Forumu žiri je odabrao 43 takmičara koji će imati priliku da svoje projekte predstave uživo pred investitorima na događaju 22. i 23. novembra u Beogradu. Imena odabranih projekata objavljena su na opuštenom skupu „navijača“ u Beogradu i na društvenim mrežama, a sada ovde možete naći i ceo spisak odabranih projekata.

  Evo i nekoliko zanimljivih statističkih podataka vezanih za prijave:

   

  Poreklo projekta


  Broj projekata


  Procentualno

  Serbia  
  85
  69%

  Region 
  39
  31%

  ukupno


  124


  100%

  Tip projekta


  Broj projekata


  Procentualno

  ICT 
    87
  70%

  CleanTech 
    21
  17%

  Life Sciences 
  14
  11%

  Environment 
  1
  1%

  Production of brea
  1
  1%

  ukupno 


  124
  100%

  Glavni organizator konferencije, Miloš Došen iz Balkan Unlimited Srbija, izjavio je ovim povodom da nije iznenađen velikim brojem i kvalitetom prijavljenih projekata u tako kratkom roku.

  „Verovali smo i verujemo da ovaj region u smsilu tehnologije i inovacija ima puno toga da pokaže i zahvaljujemo se svima koji su se prijavili što nam pomažu da to i dokažemo. Zanimljivo je da, dok je 2/3 prijavljenih projekata iz IT i ICT oblasti, postoje i inovativni projekti iz takozvanih Life Science i Clean Tech oblasti kao pokazatelj da se i ti sektori aktivno razvijaju ovde“, izjavio je Došen.

  Glavni organizator konferencije je naglasio da su startupovi i inovativne firme jedan od najznačajnijih faktora za privlačenje i zadržavanje investicija u regionu. „Verujemo da će predstavljanje najbolje selekcije projekata pred velikim brojem investitora na samom Balkan Venture Forumu doneti dobre rezultate i mnoge investitore učvrstiti u odluci da posluju u Srbiji“, zaključio je Došen.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE