Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Agencije o ostavci hrvatskog ministra: Odlazak važnog čoveka za ekonomske reforme

  Svetske novinske agencije prenele su u sredu vest o ostavci prvog potpredsednika hrvatske vlade Radimira Čačića, ističući da se radi o važnom čoveku u vladi zaduženom za ekonomske reforme i trećem ministru koji je otišao iz vlade u deset meseci na vlasti.

  Prvi potpredsednik vlade Radimir Čačić, zadužen za ključne ekonomske reforme u zemlji, dao je ostavku nakon što ga je mađarski sud osudio na zatvorsku kaznu zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dve osobe, navodi agencija AFP, a prenosi Poslovni dnevnik.

  Reuters piše da je Čačić ostavku dao na konferenciji za novinare nakon povratka iz Katara, gde je nastojao privući investicije te bogate zemlje Persijskog zaliva u hrvatsku privredu.

  Italijanska ANSA prenosi da se radilo o moćnom čoveku hrvatske vlade zaduženom za investicije kojega su analitičari nazivali „gromobranom“ premijera Zorana Milanovića. „Više nego bilo koji drugi ministar, bio je kritikovan zbog visokih životnih troškova, smanjenja javne potrošnje i povećanja poreza“, navodi agencija.

  Podsećajući na khonologiju slučaja, BBC ističe da je Čačić ranije priznao krivicu za nesreću 2010., ali je prizivni sud izmenio prvostepenu presudu iz juna i uslovnu kaznu zatvora u trajanju 22 meseca zamenio bezuslovnom.

  Čačić je treći ministar u vladi lijevog centra koji je odstupio s dužnosti u deset meseci njenog rada, ističe slovenačka novinska agencija STA i podseća da su to ranije učinili ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina i ministrka zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Mirela Holy.

  U izveštaju o ostavci Čačića, austrijska APA navodi da se radilo o ključnoj osobi u vladi u vreme ozbiljne ekonomske krize i da premijer Zoran Milanović još nije odlučio o njegovu nasledniku.

  HTV je u centralnom Dnevniku objavio kako se neslužbeno govori da bi na mesto potpredsednice Vlade mogla doći Vesna Pusić, dok bi na mesto ministra gospodarstva mogao doći Ivan Vrdoljak, aktuelni ministar graditeljstva i prostornoga uređenja.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE