Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Island zbog turizma menja ime?

  Turistička zajednica Islanda veruje da bi mnogo više posetilaca privukli ukoliko bi zemlja promenila ime.


  Oni svetu žele da pokažu svoje prirodne lepote i istorijske znamenitosti i ne žele da ih ljudi povezuju sa ledom i hladnoćom, iako neki upravo led i hladnoću koriste za neke turističke atrakcije.

  Ostrvska zemlja u severnom Atlantiku ima mnogo toga da ponudi, međutim turisti izbegavaju odlazak na Island (Iceland: ice – led, land – zemlja) jer tu državu povezuju sa ledom, zimom i hladnim vetrovima.

  Upravo zbog toga je Turistička zajednica odlučila otvoriti stranicu na kojoj je moguće ponuditi predlog za novo ime.

  Među predlozima su se našli nazivi: Niceland, Danceland, Dreamland, Spaceland, Jump For Joy Land, Catch-A-Cloud Land pa čak i OMGWTFland.

  Takmičenje se završava 21. marta kada će grupa za ekonomski razvoj Islanda odabrati pobednika. Naravno, islandski parlament nema nikakvu obavezu da promeni ime, međutim moguće je da do toga zaista i dođe.

  Prema predanju, viking Floki Vilgeroarson je bio među prvima koji su posetili ostrvo i nazvao ga je Iceland – Island, ne zbog leda, već zbog toga kako bi obeshrabrio one koji bi eventualno želeli tu da se dosele.

  Ukoliko Island odluči da promeni ime, neće biti prva država koja je to učinila. Rodezija je postala Zimbabve, Gana je nekada bila Zlatna obala, a Britanski honduras je danas Belize.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE