Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Njujorku za obnovu od štete potrebno 30 mlrd dolara

  Guverner države Njujork Endrju Kuomo zatražio je od federalnih vlasti u Vašingtonu 30 milijardi dolara za obnovu onog štro je porušenog i uništenog u naletu uragana Sendi, piše New York Times.

  U detaljnom spisku koji je prosleđen u Vašington, traži se 3,5 milijardi dolara za obnovu mostova, tunela, podzemne železnice i nadzemne železnice, i 1,65 milijardi dolara za obnovu kuća i zgrada uništenih u oluji.

  Milijarde dolara su potrebne i za nadoknadu lokalnim vlastima za troškove prekovremenog rada za policiju, vatrogasce i ostale ekipe za vanredna dejstva.

  Nekoliko milijardi dolara zajmova i grantova sa federalnog nivoa biće potrebno i za oživljavanje pogođenih poslovnih postrojenja.

  Procenjuje se da će šteta nastala uraganom Sendi preći 50 milijardi dolara, čime će skuplji biti samo uragan Katrina iz 2005.godine, koji je pogodio Nju Orleans i kada je šteta iznosila 145 milijardi.

  Federalne vlasti su tada pomogle pogođeno područje sa 110 milijardi dolara.

  Predsednik Amerike Barak Obama posetiće u četvrtak Njujork da bi video kako napreduju radovi u obnovi grada, u kome i dalje 125.000 ljudi nema struju, a veliki broj benzionskih pumpi još je zatvoren.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE