Mleko u čaju uništava antioksidanse

Čaj smanjuje rizik oboljevanja od srčanih bolesti i to zbog antioksidanasa koje sadrži. Statistike su pokazale smanjen broj srčanih bolesti u Aziji, gde se često pije čaj, ali ne i u Engleskoj.

Doktorka Verena Štangl, profesor kardiologije u Šarite bolnici Medicinskog univerziteta u Berlinu sprovela je istraživanje u kome je učestvovalo 16 zdravih žena u postmenopauzi, od kojih je polovina pila crni čaj s dodatkom mleka, a polovina bez.

Portal „Moj doktor“ piše da je ispitanicima ultrazvukom merena aktivnost arterija pre i dva sata posle ispijanja čaja, a rezultati su pokazali da je kod žena koje su pile čaj s mlekom aktivnost arterija bila znatno slabija.

– Mleko u čaju dodatno uništava antioksidanse, kao i protivtumorsko delovanje čaja – zaključila je dr Štangl i preporučila da se čaju dodaje limun, a ne mleko.

What's your reaction?

developed by Premium.rs | Copyright © 2025. bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE