Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najviše psihopata ima među izvršnim direktorima i predsednicima uprava

    Psihopatija je poremećaj ličnosti koji se često opisuje plitkim emocijama, nedostatkom straha, niskom tolerancijom na stres, nedostatkom empatije, manjkom griže savesti, lažnim karakterom i egocentričnim, manipulativnim, neodgovornim, bezdušnim, impulsivnim i antisocijalnim ponašanjem, kao što su parazitski način života i kriminal.

    Prema knjizi „Mudrost iza psihopatije: Šta nas sveci, špijuni i masovne ubice mogu naučiti o uspehu“, poznatog psihologa Kevina Datona, najviše psihopata ima među izvršnim direktorima i predsednicima uprave raznih kompanija.

    Nakon njih slede advokati i zaposleni na radiju i televiziji. Na četvrtom mestu se nalaze prodavači, a iza njih su hirurzi, novinari, policajci i sveštenici. Listu od deset najčešćih profesija kojima se bave psihopate upotpunjuju kuvari i državni službenici.

    Nasuprot tome, među profesije koje psihopate najčešće zaobilaze spadaju socijalni radnici, medicinske sestre, terapeuti, zanatlije, stilisti i kozmetičari, humanitarni radnici, učitelji, kreativni umetnici, lekari i računovođe.

    Većina profesija koje psihopate zaobilaze zahtevaju dodir sa ljudima i ne pružaju veliku individualnu moć. Profesije koje njih privlače zahtevaju mogućnost donošenja odluka bez uplitanja bilo kakvih osećanja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE