Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izgradnja Južnog toka počinje 7. decembra

  Izgradnja gasovoda Južni tok počeće 7. decembra na ruskoj obali Crnog mora, kod grada Anape, najavili su danas predstavnici Gasproma.

  Šef odeljenja za upravljanje projektima Gasproma Leonid Čugunov kazao je da će radovi početi kod kompresorske stanice „Ruskaja“ na sto metara od obale Crnog mora.

  Čugunov je u razgovoru sa novinarima iz zamalja kroz koje će prolaziti Južni tok potvrdio da će izgradnja deonice gasovoda kroz Srbiju početi u decembru, ali je naveo da još nije preciziran datum.

  Radovi u Srbiji će, kako je objasnio, početi postavljanjem kamena temeljca za kompresorsku stanicu u blizini granice sa Madjarskom. „Deonicu Južnog toka u Srbiji finansiraće zajedničko preduzeće Srbijagasa i Gasproma tako što će 30 odsto biti čista sredstva, a 70 odsto krediti“, rekao je Čugunov.

  On je dodao da sada ne može govoriti o drugim detaljima te investicije „jer na njoj još rade finansijski konsultanti“.

  Vrednost čitavog gasovoda Južni tok je, kako je rečeno, 16 milijardi evra, od čega je šest milijardi za kopneni deo, a 10 milijardi za podvodni u Crnom moru. Izgradnja deonica u Srbiji koštaće 1,7 milijardi evra.

  Trasa gasovoda Južni biće od Crnog mora do grada Varna u Bugarskoj, a u Srbiju će ulaziti kod Zaječara i nastvljati kroz Madjarsku i Sloveniju i završavati u Italiji 11 kilometara od granice sa Slovenijom.

  Gasovod će imati dva kraka, oba iz Srbije – jedan za Hrvatsku a drugi za Republiku Srpsku.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE