Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na Crnom Vrhu Kanađani otkrili 72 tone zlata

  Kanadska kompanija Avala Resources, koja istražuje mineralne resurse u istočnoj Srbiji, otkrila je na istražnom polju „Korkan“ na Crnom Vrhu nove rudne rezerve od koje posle prerade može da se dobije 30 tona zlata.

  „Sa već otkrivenim rezervama na istražnom polju ‘Bigar Hill’ na istoj planini, to ukupno iznosi 72 tone zlata sa graničnim sadržajem zlata od 0,6 grama po toni“, rekao je po završetku poslednjeg proračuna rezervi menadžer istraživanja u toj kompaniji Džastin van der Torn. Prema njegovim rečima, Avala naporno radi da dođe do krajnjeg cilja – da se nova otkrića „razviju“ do aktivnih rudnika.

  „Trenutno se fokusiramo na tehničke i ekonomske aspekte od kojih će zavisiti da li je ovaj rudarski projekat izvodljiv, i s tim u vezi u toku je izrada nekoliko studija u kojima se ispituju najbolje metode da bi se obezbedila ekonomska isplativost projekta otvaranja rudnika“, rekao je van der Torn.

  On je dodao da novo otkriće predstavlja veliko dostignuće za istraživački tim Avale, i „jasno pokazuje potencijale za dalja otkrića uz moderan i sistematski pristup istraživanju“.

  „Naš sledeći cilj će biti izrada preliminarne ekonomske procene, nakon čega će kompanija moći da pređe u fazu predizvodljivosti“, naglasio je taj stručnjak.

  On je naznačio da do kraja ove godine Avala Resources treba da objavi pronalazak još jednog manjeg resursa na istražnom području „Kraku Pešter“, koji se nalazi tri kilometra južno od „Bigar Hilla“.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE