Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Neobičan muzej slavnih završetaka

    Svetski poznate ličnosti nesumnjivo privlače pažnju, a ukoliko želite da saznate nešto o onima koji više nisu sa nama pravo mesto je Dover u američkoj saveznoj državi Ohajo.

    „Toland-Hercigov muzej slavnih završetaka“ smešten je u Spomen kući Toland-Herciga u Doveru, oko osamdeset milja južno od Klivlenda. Ovaj neobični muzej dom je najveće kolekcije predmeta sačuvanih sa sahrana brojnih filmskih i muzikih zvezda, sportista i predsednika, piše BBC.

    Više od hiljadi i po predmeta sakupio je, hobija radi, osnivač muzeja Džon Hercig. Sve je počelo tako što je na poklon od prijatelja kolekcionara dobio potpisanu fotografiju boksera Džoija Luisa, ali je u paketu sa tim stigao i neočekivani dodatak – program bokserove sahrane.

    Hercig od tada traga za predmetima koji su činili sastavni deo sahrana brojnih svetskih ličnosti. Tako se u njegovom muzeju nalaze zvanični programi sahrana princeze Dajane i Majkla Džeksona, dokumenti sa komemoracije posvećene žrtvama stradalim prilikom brodoloma Titanika.

    Izložena je i lista gostiju sa privatne sahrane Merilin Monro, kao i kolačići sa likom glumca Rodnija Dejndžerfilda koji su služeni na njegovoj sahrani. Veliki deo kolekcije čine i novinski članci, audio i video zapisi sa sahrana američkih predsednika Kenedija, Niksona, Regana i Linkolna.

    Muzej je otvoren od ponedeljka do petka u periodu od 9 do 17 sati i ulaz je besplatan. Četiri puta godišnje Hercig organizuje „Noć za pamćenje“ kada se posebna pažnja poklanja odabranim zvezdama, a svakodnevno postoje i organizovani obilasci za veće grupe turista.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE