Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Erste banka prodala 70 odsto emisije dinarskih obveznica

    Erste banka u Srbiji objavila je da je danas na Beogradskoj berzi prodala dugoročne dinarske obveznice u vrednosti 1,46 milijardi dinara, što je 69,76 odsto od ponuđene količine.

    „Taj pionirski korak za naše tržište pokazao je da postoji veliko interesovanje investitora za ulaganje u obveznice stabilnih i perspektivnih banaka“, ocenio je predsednik Izvršnog odbora Erste banke Slavko Carić u pisanoj izjavi.

    Erste banka je na Beogradskoj berzi ponudila prvu emisiju dinarskih obveznica u ukupnoj vrednosti od 2,1 milijardu dinara i rokom dospeća od dve godine. Kamatna stopa je fiksna i iznosi 15 odsto nominalno, a 15,87 odsto efektivno.

    Kako je najavila ta banka prikupljena sredstva će biti iskorišćena za finansiranje stanovništva i privrede.

    Obveznice su registrovane u elektronskom sistemu Centralnog registra na emisionom računu izdavaoca, a na vlasničkim računima vlasnika će biti 8. novembra.

    Kako ističe Erste banka, sekundarno trgovanje obveznicama biće moguće na regulisanom tržištu Beogradske berze i na OTC tržištu.

    Erste banka u Srbiji, sa sedištem u Novom Sadu, ocenila je da će prodajom dinarskih obveznica doprineti dinarizaciji srpskog finansijskog sistema, proširiti lepezu obveznica kojima se trguje na Beogradskoj berzi i time pospešiti trgovanje na domaćim tržištima
    kapitala.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE