Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministri danas o ceni lekova

  Na današnjem sastanku ministarke zdravlja i ministra finansija sa proizvođačima lekova razgovaraće se o pronalaženju rešenja za problem cene lekova.

  Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović kaže za B92 da je današnji sastanak zakazan kako bi svi u lancu snabdevanja lekovima učestvovali u donošenju konačnog rešenja za pitanje kursa.

  „To će se dogoditi sve u narednih nekoliko dana, ali ćemo na sastanku kod ministra videti kako da ne pravimo nove dugove, i kako da rešimo postojeće dugove Republičkog zavoda prema dobavljačima. Tako da sastanak će biti veoma operativan, u 12 i 30 će početi. Iza toga ćemo ministar i ja imati kratko obraćanje. Moji zahtevi prema Ministarstvu finansija će biti da pošto u proceduri donošenja izmena i dopuna Zakona o zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenom osiguranju oni daju saglasnost da taj postupak bude što pre, a mi ćemo pokušati da se ponašamo sistemski antikoruptivno u ovim izmenama zakona, što znači da ćemo predvideti transparentni način snabdevanja lekovima, sanitetskim materijalom i opremom, i to centralizovano. I da ćemo izmenama kod zapošljavanja tražiti javno oglašavanje, konkurse i transparentan način prijema kadra“, kaže Đukić Dejanovićeva.

  Podsećamo, nestašice lekova u Srbiji vidljive su od leta od kada se cena lekova obračunava po kursu od 99,3 dinara za evro.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE