Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Apple izgubio bitku za zaštitu imena iPhone

  Meksička telekomunikaciona kompanija iFone proglasila je pobedu u pravnoj bitci s Appleom oko zaštite imena iPhone te bi mogla platiti značajnu nadoknadu, javlja AFP.

  Kompanija iz Meksika saopštila je da je sud odbio Appleov zahtev da zaštiti ime iPhone u sudskom procesu koji traje od 2009. godine kada je iFone tužio Apple zbog sličnosti s imenom jednog od njihovih najpopularnijih proizvoda.

  Apple je iPhone na američko tržište predstavio 2007, četiri godine nakon što se meksička firma registrovala s imenom iFone.

  „Ovo je treći put da Apple gubi pravnu bitku što pokazuje pravu istinu. iFone ima puno pravo koristiti svoj brend“, stoji u saopštenju.

  Advokat iFonea Eduardo Galart kazao je da će Apple morati meksičkoj kompaniji da nadoknadi korišćenje sličnog imena. Iznos kazne još uvek nije utvrđen, ali Galart tvrdi da će to biti 40 odsto od prodajne cene usluge.

  Tokom septembra, kineski proizvođač telefona patentirao je dizajn modela iPhone5 i pre nego što je Apple predstavio uređaj, što omogućava blokadu prodaje Applpe na kineskom tržištu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE