5 sajtova za usavršavanje gramatike engleskog jezika

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 sajtova za usavršavanje gramatike engleskog jezika

  PIŠE: Marija Živanović, profesor engleskog jezika

  Najpoznatiji deo svakog jezika. Ne toliko omiljen, ali neophodan. Vrlo je moguće da na pomisao na njega zakolutate očima ili se prisetite nekih negativnih iskustava vezanih za to. Možda vam i dalje predstavlja kamen spoticanja na putu ka tečnoj upotrebi stranog jezika, a možda ste savladali sve segmente, pa vam je postalo dosadno.

  Kako stojite sa gramatikom engleskog jezika?

  Verujem da ćete oceniti svoje znanje gramatike kao nedovoljno dobro. Nakon dugo godina rada sa odraslima koji žele da govore bolji engleski, došla sam do zaključka da im gramatika nije omiljeni deo jezika. Uglavnom, sva negativna osećanja vezana za engleski proističu iz nezadovoljstva znanjem gramatike. Počnite to da menjate već danas.

  Podsetiću vas da rad na svim aspektima jezika zahteva kontinuitet i posvećenost. Pošto nam je vreme danas svima neprocenjiv resurs i nemamo ga dovoljno da bismo sve postigli, razmotrite ove predloge sajtova za usavršavanje gramatike preko interneta.

  Ovo su sajtovi za usavršavanje gramatike engleskog jezika

  Grammar instructions with attitude njihov je glavni slogan. Vrlo jednostavna struktura sajta omogućava vam preglednost i laku navigaciju. Deo Daily Grammar Workout pruža vam opciju da svakodnevno uradite kviz i proverite znanje iz najvažnijih gramatičkih jedinica. Ovu opciju možete pratiti i na društvenim mrežama Twitter-u i Facebook-u.

  Lekcije su kratke i pregledne i čine ovaj sajt vrlo dobrim alatom za podsećanje zaboravljenih delova iz gramatike. Mana je nedostatak interaktivnosti, međutim za 5 minuta dnevno, pored nekih interaktivnih vežbi, ovaj sajt može da bude vrlo korisna teorijska podrška.

  Ugledna i prestižna institucija u obrazovanju nudi upravo takvu platformu za učenje gramatike. Vrlo pregledno, jasno i koncizno, sa dosta interaktivnih vežbi i mogućnosti za vežbanje gramatičkih jedinica. Sigurna sam da će vam se svideti i da ćete dosta vremena provesti istražujući sve mogućnosti.

  Izaberite jedan od tri kursa koji obuhvataju mnoštvo gramatičkih jedinica prilagođenih nivoima basic, intermediate i advanced. Preporučujem deo Spoken Grammar koji se bavi funkcionalnom gramatikom, odnosno onom koju čujete u svakodnevnom govoru. Izostavljanje nekih delova rečenice i kolokvijalne strukture vrlo često odskaču od propisanih gramatičkih pravila.

  English Page nudi odlične vežbe za glagolska vremena u engleskom. Vrlo su interaktivne, sa instant fidbekom i mogućnošću da proverite svoje odgovore i u teoriji, jer stranica pruža i gramatička objašnjenja sa primerima. Svi znamo koliko nam glagolska vremena u engleskom ponekad zadaju glavobolju, pa je ovo jedan od načina da se njihova upotreba usavrši, uz svakodnevan rad.

  Gramatika je neophodna da bi se postigla tačnost jezika i da bi se struktura jezika što brže savladala. To je temelj na kome se sve kasnije nadograđuje.

  A ne zaboravite i prvo pravilo koje važi u svim raspravama: If you are losing, start correcting their grammar!

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE