Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlada o 100 dana rada: Ispunićemo ciljeve

  Premijer Ivica Dačić izjavio je danas, na otvorenoj sednici vlade povodom 100 dana rada, da je Vlada Srbije vratila zemlju na trasu mogućeg rešenja kosovskog problema, članstva u EU i zaustavljanja ekonomskog pada. Dačić je rekao da su očekivanja građana sada znatno veća nego što su bila pre tri meseca i naglasio da je stoga obaveza njegovog kabineta da ta očekivanja i ispuni.

  Premijer je, podnoseći izveštaj povodom prvih tri meseca rada, rekao da njegov kabinet nije imao privilegiju da ne bude kritikovan u tom periodu kao što je to inače običaj, a da je učinjeno mnogo kako na polju evropskih integracija i rešavanja problema Kosova, tako i na zaustavljanju ekonomskog pada i pada životnog standarda građana.

  Premijer je ponovio da je vlada po prvi put uputila Predlog budžeta za narednu godinu u skupštinsku proceduru na vreme, da je opredeljena da se kosovsko pitanje reši dijalogom i na miran način, ukazao da je ponovo pokrenut dijalog sa Prištinom i podignut na viši nivo i nastavljena implementacija postignutih dogovora iz Brisela.

  Kada je reč o evropskim integracijama, premijer je ukazao da je i pre dobijanja datuma za početak pregovora pozitivno ocenjeno 26 poglavlja od ukupno 33 koliko je Srbiji dostavljeno, da je ugovoreno 300 miliona evra međunarodne pomoći Srbiji, a da u pokrenutoj borbi protiv organizovanog kriminala nema zaštićenih.

  “ U prvih 100 dana vlade pokazalo se da ne postoji čarobni štapić, ali ova vlada uspela je više da učini nego bio koja pre. Postoji stalna i potpuna saradnja političkih stranaka i nema nijedne odluke koja nije doneta jednoglasno“, naglasio je Dačić.

  “ Za 1.000 dana rada vlade moći ćemo da kažemo obimnije šta smo uradili“, rekao je Dačić.

  Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić složio se sa premijerom da vlada radi kao jedinstven tim, da je učinila mnogo u prvih 100 dana, a posebno naglasio mogućnost da država dobije datum za otpočinjanje pregovora sa EU i pre očekivanog.

  Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da je Vlada Srbije u prvih sto dana uspela da spreči bankrot, a probleme koje su zatekli u javnim finansijama ne mogu se rešiti ni za 365 dana. Ipak, prema njegovoj oceni, sva ministarstva dala puni doprinos da se takva situacija prevaziđe i da prvi put za 12 godina postoji pravi timski duh u vladi.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE