Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evropi solarna energija iz Maroka

  Vlade Nemačke i još četiri zemlje forsiraju realizaciju projekta Desertek – izgradjene prve snažne elektrane na solarnu energijuu Maroku.

  Nemački list Zidojče cajtung je objavio da su Nemačka, Francuska, Španija, Italija i Maroko otpočeli pregovore o sporazumu koji predvidja izgradnju solarne elektrane, snage 150 megavata, vredne 600 miliona evra.

  Potpisivanje odgovarajuće deklaracije o namerama planirano je već ovog meseca, a te zemlje će u prvoj polovini 2013. zaključiti medjuvladin sporazum kojem će se najverovatniji priključiti i druge zemlje, objavljeno je na sajtu Finmarket.ru.

  „U toku su pregovori sa nizom zmalja i različitim ministarstvima“, izjavio je portparol nemačkog ministra ekonomije Filipa Reslera.

  U okviru projekt „Desertek“, električna struja, koja bude dobijena iz solarne elektrane u pustinji Sahara na teritoriji Maroka, biće isporučivana u Španiju i druge evropske zemlje.

  Prva velika solarna elektrana treba da bude izgradjena u periodu od 2014. do 2016. Projekat planira kompanija „Dii“ koja je osnovana u Nemačkoj, a u čiji sastav ulazi više od 50 preduzeća i organizacija.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE