Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Londonska policija prodaje sedište Skotland jarda

  Londonska policija planira da proda sedište Skotland jarda, kao jednu od mera štednje u vreme kada se država bori da smanji ogroman deficit.

  Zamenik komesara Kreg Mekki rekao je da se Metropoliten policija nada da će uštedeti oko 6,5 miliona funti godišnje preseljenjem u manji objekat.

  Metropoliten policija uselila se u zgradu Novog skotland jarda 1967. godine, a taj objekat od 20 spratova je kupila 2008. godine za 124,5 miliona funti. Njeno održavanje godišnje košta 11 miliona funti.

  S obzirom da se u okviru smanjenja budžeta predviđa smanjenje broja osoblja, biće više praznog prostora u sadašnjoj zgradi.

  „Ovo je skupa zgrada za održavanje, a predviđenim programom došli bi do slobodnog prostora koji nam ne treba. U centralnom Londonu ovo je veoma skup luksuz“, rekao je Mekki.

  Budžet za policiju je skresan na nivou Britanije, a gradonačelnik Londona Boris Džonson zatražio je od Metropoliten policije da do 2015. godine isplanira smanjenje troškova za 500 miliona funti.

  Policija želi da se premesti u jednu manju zgradu, takođe u centru Londona. Mekki kaže da Metropoliten policija treba da proda oku jednu trećinu od svojih 700 zgrada.

  Britanska ekonomija je izašla iz svoje najdublje recesije od 1950-tih godina, prema zvaničnim podacima objavljenim prošlog četvrtka, s tim što je u trećem kvartalu zabeležila skok od jedan odsto zahvaljujući Olimpijskim igrama.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE