Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Grčka postigla dogovor sa kreditorima o štednji

    Zvanična Atina je postigla dogovor sa međunarodnim kreditorima oko niza novih mera štednje, čija je primena neophodna da bi se odblokirala nova tranša zajma za pomoć, izjavio je grčki premijer Antonis Samaras.

    „Danas smo okončali pregovore o merama štednje i budžetu“, naveo je Samaras u saopštenju za štampu, dodajući da će, ukoliko grčki parlament usvoji nove mere štednje, to omogućiti ostanak Grčke u sklopu evrozone, prenela je agencija AFP.

    „Ukoliko ovaj dogovor bude odobren, a budžet izglasan, Grčka će ostati članica zone evra i prebrodiće krizu“, istakao je Samaras.

    On je do nedavno upozoravao da će Grčka sledećeg meseca ostati bez gotovine ukoliko ne ostvari napredak u primeni ekonomskih reformi i na taj način obezbedi isplatu tranše pomoći u iznosu od 31,2 milijarde evra, što je deo paketa Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda.

    Vladajuća koalicija ima dovoljno glasova u parlamentu da izglasa novi paket mera, čak i ako Demokratska levičarska stranka, koja podržava koaliciju ali se protivi novim reformama, odbije da podrži te mere.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE