Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Železara Smederevo još čeka partnera – tender produžen

  Strateški partner za smederevsku železaru će se, ipak, još malo tražiti. Vlada Srbije je u petak produžila rokove i zainteresovanim partnerima daje još vremena i za otkup dokumentacije i podnošenje konačnih prijava. Umesto do petka, kada je javni poziv trebalo da se okonča, kompanije imaju vremena do 2. novembra da otkupe dokumentaciju, a konačni predlog mogu da dostave do 26. decembra.

  To nije jedina izmena prvobitnog javnog poziva. Vlada, izmenom uslova, otvara mogućnost da se na tender jave i povezane firme kompanije koja je otkupila dokumentaciju. I uslov da se eventualni partner bavi eksploatacijom metala ili drugih ruda, kao i da se bavi metalskom proizvodnjom i da je tokom prošle godine imao najmanje dve milijarde dolara prihoda, izmenom oglasa važi ako ga ispunjava i zavisno preduzeće. Znači ne direktno kompanija koja se prijavila.

  Do sada je za učešće u transakciji i otkup dokumentacije za izbor strateškog partnera za preduzeće „Železara Smederevo“, Agenciji za privatizaciju stigla samo jedna prijava. I to baš od zavisnog preduzeća kompanije „Uralvagonzavod“ iz Ruske Federacije. Promenom uslova javnog poziva, sada konačnu odluku za Železaru Smederevo mogu da podnesu i njegova zavisna preduzeća. Pravo bi, naravno, imao i sam „Uralvagonzavod“.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE