Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sloveniji prete visoke kazne zbog kašnjenja sa primenom evropskih energetskih direktiva

  Budući da kasni sa implementacijom evropskih direktiva koje se odnose na energiju, odnosno njihovim unošenjem u svoj domaći pravni sistem, Sloveniji prete visoke kazne Evropske unije, prenose u slovenački mediji.

  Evropska komisija zapretila je da će Slovenija za svaki dan kašnjenja implementacije dveju direktiva o gasu i električnoj energiji morati da plati kaznu od 10.287 eura po direktivi. Direktive je morala da primeni do 3. marta 2011., a to nije učinila.
  Kaznu neće platiti ako svoju obvezu ispuni pre nego joj to odredi Evropski sud pravde (ECJ) kojem će biti tužena zbog prekoračenja rokova.

  U slučaju pozitivne odluke Suda, kaznu će morati da plati od dana izricanja presude do dovršetka implementacije direktiva. Konačan iznos kazne odrediće Sud, objavila je Evropska komisija.

  Osim toga, Evropska komisija pozvala je u sredu Sloveniju da osigura punu usklađenost sa evropskim pravilima o održivom korišćenju pesticida, odlagalištima otpada i železničkoj interoperabilnosti. Slovenija mora Komisiji da odgovori u roku dva meseca. Ne bude li Komisija zadovoljna, Slovenija bi mogla biti tužena Evropskom sudu pravde.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE