Trgovina i investicije u regionu: Jugoistočna Evropa ostaje otporna i prilagodljiva

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Trgovina i investicije u regionu: Jugoistočna Evropa ostaje otporna i prilagodljiva

  ,,Jugoistočna Evropa je tokom ove krize dokazala da je otporna i prilagodljiva, što se posebno odnosi na poslovni sektor’’, izjavio je Stavros Joanu, direktor bankarskih operacija Eurobank Grupe i v.d. direktora za međunarodno poslovanje, na otvaranju 12. Ekonomskog samita Republike Srbije, koji je sponzorisala Eurobanka.

  Joanu je rekao da su bilateralni i multilateralni odnosi ključni za razvoj i prosperitet: ,,Regionalna trgovina i investicije nude brojne mogućnosti koje treba ispitati’’, izjavio je on.

  Drugog dana samita, Teodor Karakasis, predsednik Upravnog odbora Eurobank Srbija i potpredsednik Grčko-srpskog poslovnog saveta, objasnio je da, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji u Grčkoj, nijedna velika grčka banka se do sada nije povukla sa ključnih tržišta u regionu.

  ,,Grčka je uložila u Srbiju blizu 4 milijarde evra, grčke banke u zemlji učestvuju sa 16 odsto u ukupnoj aktivi (po podacima iz juna ove godine). Grčka, koja je i dalje najjača ekonomija u regionu u pogledu BDP-a, nastavlja da podstiče tesnu saradnju među zemljama regiona, od čega će sve zemlje imati koristi’’, istakao je g. Karakasis.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE