Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Resavica planira povećanje proizvodnje uglja

  Novo rukovodstvo Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ radiće na povećanju proizvodnje, smanjenju troškova i suzbijanju korupcije kada je u pitanju prodaja uglja i javne nabavke, izjavio je danas vršilac dužnosti generalnog direktora preduzeća Vladan Milošević.

  Novog direktora je pre desetak dana imenovala Vlada Srbije.

  Milošević je za agenciju Beta rekao da će preduzeće omogućiti zvaničnim državnim organima da rade svoj posao kada je u pitanju korupcija, ali i da će u okviru preduzeća da se formira sektor koji će se baviti borbom protiv korupcije i povećanjem discipline unutar kompanije.

  „Preduzeće mora da smanji troškove jer su neki troškovi bili neopravdano visoki. Potrudićemo se da sve dovedemo u red“, kazao je Milošević.

  Ali, dugovanja su mnogo veća od očekivanih.

  „Pokušaćemo da na neki način rešimo dugove koji su ostali kako bi kontinuirano nabavljali repromaterijal i održavali proces proizvodnje jer su neki dobavljači, kojima nismo plaćali, hteli da prestanu sa isporukom repromaterijala“, objasnio je Milošević.

  Direktor je najavio i da će sledeće sedmice biti uplaćeni doprinosi radnicima koji imaju uslov za penziju i kojih ima više od 100.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE