Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ehinacea osnažuje imunitet i čuva od virusa

  Biljni lek ehinacea odličan je dodatak ishrani za ljude slabijeg imuniteta, a koji su skloni prehladama i virusnim oboljenjima, otkrila je studija Univerziteta Kardif na 750 ljudi.

  Ehinacea se obično uzima u kapsulama, tinkturi ili kapima, a takođe smanjuje rizik od virusnih oboljenja za više od 60 odsto, piše „Daily mail“.

  Portal Vitamini piše da su naučnici takođe otkrili da ehinacea može smanjiti simptome i skratiti trajanje bolesti.

  Učesnici studije su tri puta dnevno tokom četiri meseca pili su kapi Ehinacee pomešane s vodom. U tom periodu su imali simptome gripa i prehlade ukupno 672 dana, dok su volonteri u kontrolnoj grupi koji nisu pili ehinaceu bili bolesni ukupno 850 dana.

  „Ehinacea sprečava i povratak infekcije, a iznenadio nas je i efekat te biljke na jačanje imuniteta“, rekao je vođa studije prof. dr Roland Schop.

  Osnovno delovanje Ehinacee usmereno je na jačanje imuniteta, naročito kod hroničnih infekcija disajnog sistema i mokraćnih puteva.

  Ehinacea je prvenstveno namenjena kratkoj i intenzivnoj terapiji, a ako se uzima duže potrebno je smanjiti preporučeno doziranje.

  Iako povoljno deluju na zaštitu organizma od virusa i infekcija, tu biljku ne smeju uzimati ljudi s nekim oblikom autoimune bolesti, multiplom sklerozom i HIV-om, jer može imati kontraefekat i pojačati simptome, upozoravaju lekari.

  Lekari preporučuju da Ehinaceu treba svakodnevno uzimati najmanje dve sedmice da bi imala preventivno dejstvo.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE