Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nove subvencije za stambene kredite

  Od danas se u Srbiji očekuje prijem novih zahteva za dobijanje subvencionisanih stambenih kredita.

  Vlada Srbije je prošle srede usvojila izmene i dopune Uredbe o merama podrške građevinskoj industriji kroz dugoročno stambeno kreditiranje u 2012, čime su obezbeđena dodatna sredstva iz budžeta u iznosu od 500 miliona dinara.

  Na ovaj način nastavlja se projekat koji se uspešno realizuje još od 2005. i koji je dao veliki doprinos razvoju tržišta nekretnina u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede.

  Nacionalna korporacija obavestila je poslovne banke o spremnosti da bude nastavljeno sa prijemom novih zahteva za dobijanje subvencionisanih kredita.

  Za korisnika kredita, uslovi za odobrenje ostali su nepromenjeni, a Uredba stupa na snagu dan posle objave u Službenom glasniku.

  Uredba predviđa novine u pogledu skraćenja i ubrzanja same procedure odobrenja subvencionisanog kredita, tako što će ubuduće Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) sastavljati nacrt ugovora između korisnika i RS, čime će se drastično uštedeti na vremenu i proceduri odobravanja, kao i na samoj realizaciji kredita.

  Prvi put se definišu rokovi postupanja za Nacionalnu korporaciju i za banke.

  Radi veće transparentnosti, na zvaničnoj veb prezentaciji www.nkosk.rs svima će biti dostupni dijagrami aktivnosti samog postupka odobrenja subvencionisanih i komercijalnih kredita.

  Takođe, uvodi se i SMS servis za obaveštavanje korisnika o svim fazama obrade njegovog zahteva u realnom vremenu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE