Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izgradnja novog bloka u TE „Kostolac“ i proširenje kopa „Drmno“ u 2014

  Izgradnja novog bloka u Termoelektrani „Kostolac“, snage 350 megavata, i proširenje ugljenokopa „Drmno“, može se očekivati 2014. godine, najavio je direktor tog privrednog društva EPS-a Dragan Jovanović.

  – Ugovor sa kineskim partnerom – kompanijom CMEC, za taj projekat, vredan 715 mil USD, trebalo bi da bude potpisan do kraja godine – rekao je on novinarima na Sajmu energetike i ekologije.

  Jovanović je istakao da bi nakon proširenja kopa „Drmno“ proizvodnja uglja bila povećana sa devet miliona na 12 miliona tona godišnje.

  Ističući da su za ugovor o kreditu za realizaciju tog projekta na osnovu međudržavnog sporazuma Srbije i Kine potrebne garancije naše vlade, on je objasnio da to znači da projekat treba da se nađe u budžetu za 2013. godinu.

  – Nakon potpisivanja ugovora do kraja ove godine, naredne bi trebalo da se radi tehnička dokumentacija, a 2014. bi počeli radovi – rekao je Jovanović.

  On je podsetio da je u toku realizacija prve faze projekta sa kineskim partnerom, koja obuhvata revitalizaciju blokova B1 i B2 i izgradnju sistema za odsumporavanje.

  Za tu fazu projekta, kineska Eksim banka odobrila je kredit od 340 mil USD.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE