Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Akcija ‘Oplaneti se!’: Još pet dana za izbor najefektnijeg predmeta od otpada

  Glasanje za najefektniji predmet od otpada putem sajta Zelene liste Srbije (www.oplanetise.com) zbog velikog interesovanja građana produženo u narednih pet dana, i trajaće do ponedeljka 15. oktobra. Prema dosadašnjim rezultatima, najveći broj poena osvojil su učenici OŠ Duško Radović iz Bora za lampu od konzervi, flaša i starih diskova (72.687), zatim OŠ Janko Čajak iz Bačkog Petrovca za kante od otpadnog drveta (62.073), i učenici OŠ „Miodrag Čajetinac Čajka“ iz Trstenika za reciklažnu šah tablu (16.239).

  Konačnu odluku o pebednicima konkursa za najefektniji predmet od otpada izrađen u okviru akcije OPLANETI SE! OŽIVI OTPAD doneće stručni žiri koji će, uvažavajući rezultate online glasanja, u obzir uzeti korisnost izrađenog predmeta za građane i zajednicu, kao i estetski izgled predmeta.

  Predmeti od otapada nominovani za nagrade natali su tokom proteklih pet meseci, u okviru aktivnosti članica mreže lokalnih ekoloških organizacija Zelene liste Srbije, u 12 gradova (Bački Petrovac, Novi Sad, Kruševac, Trstenik, Raška, Gornji Milanovac, Vranje, Vučje, Knjazevac, Niš, Bor i Pirot), tokom kojih su od različitog tipa otpada izrađeni predmeti koji imaju novu upotrebnu vrednost (žardinjere od limenki, letnjikovac od PET boca, dečije igrice od auto gume itd).

  Akciju su pokrenuli BCIF i Zelena lista Srbije u saradnji sa Telenor fondacijom i Ambasadom Kraljevine Holandije u okviru kampanje Oplaneti se! Recikliraj.

  Telenor fondacija obezbedila je vredne nagrade za pobednike, u vidu Telenor Internet kutka za škole. BCIF će dodeliti specijalnu nagradu za najefektniji predmet od otpada za pobednike u kategoriji vrtića. Nagrade za pobednike su:

  – I nagrada 5 laptop računara sa obezbeđenim internetom za godinu dana
  – II nagrada 3 laptop računara sa obezbeđenim internetom za godinu dana
  – III nagrada 2 laptop računara sa obezbeđenim internetom za godinu dana
  – Specijalna nagrada u kategoriji obdaništa

  Proglašenje pobednika i dodela nagrada za najefektnije mobilijare i predmete od otpada, biće organizovana početkom novembra u Beogradu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE