Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Italija neočekivano smanjila porez na prihod sa određene kategorije

  Italijanska Vlada neočekivano je smanjila porez na prihode građana sa najmanjim zaradama i obećala da će ispuniti budžetske ciljeve koje je usaglasila sa EU.

  Osmočasovna sednica Vlade okončana je saopštenjem u kojem se navodi i da će planirano povećanje poreza na dodatu vrednost biti prepolovljeno, na jedan procenat.

  „Danas možemo da vidimo da se budžetska disciplina isplati i da ima smisla. Sada možemo da dozvolimo sebi umereno olakšanje“, rekao je Monti novinarima posle sednice, prenosi Reuters.

  Oštre mere štednje koje je Monti uveo od kada je stupio na funkciju u novembru pojačale su efekat recesije u trećoj najvećoj ekonomiji evrozone, zbog čega se tehnokratska vlada našla na udaru kritika svih političkih frakcija.

  Monti je ranije povećao poreze i smanjio penzije kako bi doveo u red javne finansije i izbegao katastrofu kakva se dogodila u Grčkoj.

  Novom odlukom vlade, dve poreske stope na najmanje zarade biće umanjene za po jedan procenat.

  Građani koji zarađuju godišnje manje od 15.000 evra plaćaće porez od 22, umesto 23 odsto, a za one koji zarađuju od 15.001 evra do 28.000 evra važiće poreska stopa od 26, umesto 27 odsto. Tri poreske stope za lica koja imaju veće godišnje zarade nisu promenjene.

  Kupovna moć domaćinstava u Italiji pala je u drugom tromesečju 4,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine, što predstavlja najoštriji pad od 2000.godine.

  Italija će uravnotežiti svoj budžet u strukturnom smislu sledeće godine, kao što je obećala partnerima iz EU, navodi italijanska Vlada.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE