Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Brisel uključio Hrvatsku u revidiran predlog budžeta

    Evropska komisija podnela je revidiran predlog budžeta Unije za period od 2014. do 2020. kako bi uključila povećanje od osam milijardi evra zbog pristupa Hrvatske Uniji.

    Novi predlog budžeta iznosi 1.033 milijardi evra, odnosno 1,08 odsto bruto nacionalnog dohotka Unije, u odnosu na 1.025 milijardi evra (1,05 odsto BND Unije) koliko je predloženo 29. juna 2011. godine.

    „Ova revizija apsolutno ništa ne menja suštinu naše početne pocizije. Radi se o isključivo mehaničkoj radnji“, naveo je u saopštenju evropski komesar zadužen za budžet Januš Levandovski.

    On je rekao da su od prvog predloga u junu 2011. novi ekonomski i politički elementi uticali na predložene cifre za idući finansijski period.

    Levandovski je pozvao Evropski savet i Evropski parlament da postignu sporazum o narednom Finansijskom okviru do kraja godine, kao što je navedeno u nedavnim zaključima sa sastanka Evropskog saveta.

    Pregovori o novom višegodišnjem budžetu trajaće verovatno do kraja godine, i vrlo su teški zbog konteksta štednje u Evropi.

    Tri zemlje koje najviše daju za budžet – Nemačka, Francuska i Velika Britanija – tražili su zamrzavanje budžetskih rashoda u narednom periodu od 2014. do 2020. u odnosu na budžet od 2013, što je poslednja godina aktuelnog budžetskog perioda.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE