Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sprečili geometre da premere naselje Aerodrom

    Protesti stanovnika naselja Aerodrom u Kragujevcu zbog prodaje lokacije za gradnju stambenog objekta nastavljaju su i krajnje je neizvesno kako će se završiti. Građani su po drugi put sprečili predstavnike firme „Duo pro inženjering“ iz Ćuprije da s geometrima uđu u posed na lokaciju koju je firma kupila za gradnju zgrade od četiri sprata, a u toj nameri nije im pomoglo ni dvadesetak policijaca.

    Organizacioni odbor za odbranu Aerodroma podneo je prijavu Republičkom inspektoru za gradnju i najavljuje proteste sve dok grad ne poništi odluku o prodaji lokacije.

    Protestovaćemo sve dok ne ostvarimo naš cilj, a to je da nema gradnje u naselju koje je još pre tri decenije urbanistički rešeno. Republičkom inspektoru podneli smo prijavu zbog sumnje da u postupku davanja građevinske dozvole nije u potpunosti ispoštovan zakon i očekujemo u najskorije vreme odgovor, kaže članica Organizacionog odbora za odbranu Aerodroma Jelena Đarić.

    Naše sumnje da nešto nije u redu potvrđuje činjenica da smo iz lokalne uprave do sada dobijali različite informacije o tome kada je ta lokacija prodata. Po jednoj to je bilo u februaru 2012, a po drugoj u septembru 2011. godine,  kaže Đarićeva.

    Direktor Preduzeća za izgradnju grada Veljko Merdžan kaže da je gradnja višespratnica u naselju Aerodrom predviđena i generalnim urbanističkim planom iz 2000. i revizijom plana 2003. godine u vreme kada su na vlasti bile demokrate, da je oglas o licitaciji oko šest ari zemljišta uredno objavljen u dnevnom listu, a kupac iz Ćuprije već izmirio svoje obaveze.

    Nije isključeno da kupac zatraži naknadu štete zato što već dva puta geometri koje je angažovao nisu mogli da obave premeravanje zemljišta, kaže Merdžan.

    Jovica Branković, direktor kompanije „Duo pro inženjering“, koja je kupila plac i planira gradnju stambenog objekta, kaže da se nada da će Grad razrešiti sve nesporazume sa meštanima Aerodroma.

    Svu dokumentaciju u svakom trenutku mogu da dam na uvid i jedino što želim jeste da uđem u posed. „Duo pro inženjering“ je legalno na licitaciji kupio plac, platio obaveze i uknjižio se kao vlasnik. Nadam se da će svi nesporazumi biti otklonjeni jer su to moje komšije narednih godinu dana – kaže Branković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE