Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stambene subvencije- I Vojsci treba rebalans

    Program subvencionisanja stambenih kredita obustavljen je i za profesionalne vojnike, saznaju „Novosti“. Naime, novac predviđen budžetom za ovu namenu je potrošen tako da je bankama stigla instrukcija Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita da obustave prijem novih zahteva.

    Da bi dobili pomoć države u kupovini kvadrata, i vojna lica će morati da sačekaju rebalans budžeta. Dakle, za subvencije stambenih kredita u prvoj polovini godine iz državne kase potrošeno je ukupno dve milijarde dinara, i to 1,7 milijardi za civile i 300 miliona dinara za profesionalne vojnike.

    Nacionalna korporacija prošle nedelje je obustavila prijem svih zahteva za subvencionisanim kreditima pa tako i za profesionalna vojna lica Vojske Srbije, kažu za „Novosti“ u Korporaciji.

    Svi zahtevi koji su pre obustave ušli u proceduru obrade kod NKOSK za dobijanje subvencije a ispunjavaju uslove – biće realizovani. Primenom Programa dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih vojnih lica za 2012. godinu, koji je za te svrhe raspolagao sa 300 miliona dinara, kod Nacionalne korporacije osigurano je 264 kredita.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE