Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Elektrovojvodina“ pustila u rad novo postrojenje vredno 14,5 miliona dinara

    „Elektrovojvodina“ – Elektrodistribucija Subotica pustila je u rad novo razvodno postrojenje „Pačirski put“ namenjeno boljem snabdevanju strujom potrošača u Aleksandrovu, kao i fabrika u privrednoj zoni Mali Bajmok. Ovo 20-kilovoltno razvodno postrojenje ima vrednost 14,5 miliona dinara.

    Kako je istaknuto, ova investicija je samo deo aktivnosti koje će ovo preduzeće sprovoditi u toku 2012. godine na teritoriji Vojvodine. Novo razvodno postrojenje pušteno je u rad u znaku proslave 54 godine postojanja i rada „Elektrovojvodine“. Građevinske radove izvelo je preduzeće „Javornik“, a montirana je najsavremenija oprema marke „Simens“.

    Potrošači električne energije u južnom delu Subotice i privredni kapaciteti u zoni Mali Bajmok imaće u budućnosti mnogo stabilnije snabdevanje električnom energijom.

    Ova investicija je deo plana „Elekrtrovojvodine“ da u ovoj godini uloži milijardu i osamsto pedeset miliona dinara u modernizaciju mreže i postrojenja, dok će u održavanje biti uloženo milijardu i 550 miliona dinara sopstvenih sredstava. Među tim investicijama je i rekonstrukcija zaštitno – upravljačke opreme u trafostanici „Subotica IV“. Pored navedenog, „Elektrovojvodina“ će uložiti i 500 miliona dinara u modernizaciju poslovanja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE