Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zarađuje pola miliona dolara noseći majice

    Amerikanac Džejson Sedler pre četiri godine došao je na zanimljivo preduzetničku ideju koja mu godišnje donosi pola miliona dolara, a sve što je potrebno da radi je da nosi majice.

    Jednostavna, a jedinstvena ideja sastoji se u interesantnom oglasnom prostoru i načinu promovisanja kompanija. Džejson je pokrenuo sajt iwearyourshirt.com putem koje klijenti mogu da „zakupe“ majice koje će Džejson i njegovi zapolseni nositi u toku snimanja videoblogova i različitih promotivnih aktivnosti putem društvenih mreža. U prvoj godini svog biznisa, Sedler je zaradio 70.000 dolara. Danas ta brojka već iznosi pola miliona dolara.

    Kako piše Business Insider, ideja je uspela zahvaljujući jedinstvenom cenovnom modelu oglašavanja, koji odgovora danima u nedelji. Tako bi 1. januara zakup majice koštao samo jedan dolar, a 31. decembra 365 dolara. Prvi klijent je bio veb servis Ustream.tv, a u šest meseci je cela godina bila rasprodata. Međutim, Sendler se kasnije prebacio na novi cenovni model, u kojem oglašivači plaćaju za celu nedelju, a ne jedan dan oglašavanja.

    Iwearyourshirt.com trenutno ima pet zaposlenih koji nose sponzorisane majice. Godišnje zarađuju između 25 i 35 hiljada dolara, plus bonuse, a na raspolaganju su im laptopovi i oprema za snimanje. Zanimljiv je i model regrutacije kadra. Naime, Sedler od potencijalnih kandidata traži da snime trominutni video u kojem objašnjavaju zašto su baš oni pravi za taj posao, te o najboljima glasa interneta publika, nakon čega sledi razgovor za posao „nosioca“ majica.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE