Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počinje sezona kupanja u Beogradu

    Na beogradskim bazenima i izletištu Adi Ciganliji danas će zvanično početi nova letnja sezona, a tim povodom svečano će biti podignuta „Plava zastava“, simbol čistoće samog kupališta i bezbednosti u celom kompleksu Ade Ciganlije.
     
    Ada Ciganlija zvanično je dobila prestižno međunarodno priznanje „Plava zastava“ za kvalitet plaže Savskog jezera, čime se Srbija pridružila brojnim zemljama širom planete koje su uključene u taj program.
     
    Do sada je u svetu ustanovljeno više od 3.000 „Plavih zastava“ od čega više od 2.500 na plažama i preko 600 u marinama, a u program je trenutno uključeno više od 30 evropskih i značajan broj vanevropskih država kojima je turizam jedan od strateških ciljeva.
     
    „Plava zastava za plaže i marine“ međunarodni je ekološki program zaštite životne sredine mora, reka, jezera i priobalja.
     
    Najbitniji uslov da sezona kupanja zvanično počne na Adi Ciganliji jeste da temperatura vode u Savskom jezeru tokom tri dana bude 22 stepena, jer je ona definisana kao bezbedna za kupanje.
     
    I beogradski bazeni u potpunosti su spremni za predstojeću letnju sezonu, a većina njih će već od danas primiti prve posetioce.
     
    Letnja sezona na otvorenom plivalištu na Tašmajdanu počeće sutra i trajaće do 31. avgusta, najavio je generalni direktor SRC „Tašmajdan“ Marko Pavlović, dodajući da će bazen za građane biti otvoren od 10 do 19 sati.
     
    Sutra počinje i sezona kupanja na bazenima Sportskog centra „Olimp“ i SRC na Banjici sa radnim vremenom od 10 do 19 sati. Letnja sezona rada bazena na Banjici trajaće do 2. septembra.
     
    Letnja sezona kupanja na renoviranim otvorenim bazenima JP SPRC „Milan Gale Muškatirović“ počinje 17. juna i trajaće do 1.septembra. Radno vreme bazena je od 10 do 18 sati. Noćno kupanje je od 21.30 do 23.30 radnim danima, a vikendom od 21 do 23 sati.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE