Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Proizvođači malina ne znaju otkupnu cenu

    Proizvođači malina u rudničko-takovskom kraju počinju ovogodišnju berbu, ali ne znaju otkupnu cenu, što, kako tvrede, izaziva nezadovoljstvo i sumnju da će opet neko zaraditi na njihovom trudu.

    Kako je rekao predsednik Udruženja malinara „Vilamet-Suvobor“ Pero Petrović, niko od otkupljivača neće da saopšti otkupnu cenu, čak se ne zna ni akontaciona, već je sve u „nekoj magli i obećanjima“.

    „Umesto da se na hladnjačama istakne otkupna cena i da mi biramo kome da isporučujemo voće, ovako dajemo našu robu u maglu, a to niko ne radi, što je novo šibicaranje sa proizvođačima i opet će neko skinuti kajmak sa našeg rada“, istakao je Petrović.

    On je procenio da će prinosi maline biti za trećinu manji od prošlogodišnjih, jer su jaki mrazevi i veliki snežni nanosi uništili stabla i sada otkupna cena, koja pokriva samo troškove, treba da inosi 130 dinara po kilogramu.

    Udruženje malinara „Vilamet Suvobor“ okuplja 70 proizvođača koji su malinu zasadili na 150 hektara. Članovi tog udruženja nisu obavešteni da li će biti realizovan ugovor koji je Unija malinara Srbije u martu ove godine potpisala sa austrijskom firmom CWS best food o otkupu 50.000 tona malina po ceni od 1,6 evra po kilogramu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE