Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dug Lozničana za grejanje stagnira

    Lozničani za grejanje stambenih i poslovnih prostora toplotnom energijom iz daljinskog sistema Javnog komunalnog preduzeća (JKP) „Toplana“ u Loznici duguju 151 miliona dinara i taj iznos nije menjan poslednja dva meseca.
     
    Direktor lozničke „Toplane“ Milan Panić izjavio da se dugovanje Lozničana za daljinsko grejanje od aprila nije u velikoj meri menjalo i da je od tada povećano za jedan milion dinara.
     
    On je precizirao da oko 80 odsto ukupnog duga, koji iznosi 151 miliona dinara, čine potraživanja domaćinstava, dok ostatak duguju pravna lica za grejanje poslovnog prostora.
     
    Grejanje stanova toplotnom energijom koju isporučuje „Toplana“ na godišnjem nivou iznosi 74,08 dinara po metru kvadratnom (m2), a poslovnog prostora 154,63 dinara, dok se ta usluga iz sistema firme „Dekotra“ plaća dvostruko više u šestomesečnom periodu.
     
    Loznička “Toplana“ obezbeđuje grejanje ukupno 210.000 m2 stambenog i poslovnog prostora u Loznici i u Banji Koviljači, od kojih se 52,5 odsto greje iz sistema “Dekotre“ čija postrojenja koriste prirodni gas, a ostalo lokalne kotlarnice koje sagorevaju mazut.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE