Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rizici ulaganja preko FX platformi

    Narodna banka Srbije (NBS) ponovo je upozorila gradjane i pravna lica da se ulaganjem sredstava preko elektronskih servisa (FX platformi za trgovanje) izlažu višestrukim rizicima.
     
    Centralna banka je reagovala na najnovije oglašavanje elektronskih servisa koji najavljuju usluge trgovine finansijskim derivatima preko svojih inostranih partnera.
     
    NBS je upozorila gradjane da moraju da se detaljno informišu o ispunjenosti uslova za trgovinu preko FX platformi navedenih lica u inostranstvu. Navodi se i da poslove s finansijskim derivatima rezidenti mogu obavljati isključivo preko banke, u skladu sa propisom kojim se uredjuju uslovi i način obavljanja platnog prometa sa inostranstvom.
     
    U saopštenju NBS se ističe i da se trgovina preko FX platformi često zasniva na poslovanju sa licima u inostranstvu nad kojima NBS nema kontrolu.
     
    „NBS želi da gradjanima ponovo skrene pažnju da prilikom ulaganja sredstava na finansijskim tržištima, pored obećavanih visokih prinosa koji po pravilu sa sobom nose visoke rizike gubitaka, treba da sagledaju i druge rizike koje ta ulaganja nose“, navela je NBS.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE