Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Operatori JIE osnivanju zajedničku kancelariju

    Deset mrežnih operatora Jugoistočne Evrope sutra svečano osnivaju Projektnu kompaniju za osnivanje Kancelarije za koordinisanu aukciju, saopštila je Energetska zajednica (EZ) jugoistočne Evrope u Beču.

    Deset operatora sistema prenosa električne energije će sutra u Bečićima formirati Projektnu kompaniju za osnivanje Kancelarije za koordinisanu aukciju u Jugoistočnoj Evropi (SEE CAO).

    Kao deo ceremonije formiranja Projektne kompanije, predstavnici operatora sistema prenosa električne energije iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Grčke, Crne Gore, Rumunije, Slovenije, Kosova i Turske će potpisati ugovor o osnivanju kompanije kao Društva sa ograničenom odgovornošću, u skladu sa crnogorskim zakonodavstvom.

    Projektna kompanija će u narednih 12 mjeseci obaviti sve pripremne aktivnosti za osnivanje SEE CAO, navedeno je u saopštenju.

    Budućim osnivanjem SEE CAO, operatori zemalja učesnica će uspostaviti jedinstvena aukcijska pravila i zajedničku platformu za alokaciju kapaciteta.

    Sedište Projektne kompanije će biti u Crnoj Gori. Svečanu ceremoniju će, kako je najavljeno, otvoriti crnogorski ministar ekonomije Vladimir Kavarić i Alberto Kamarata, vršilac dužnosti šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

    Prisutnima će se obratiti i Ian Braun iz Evropske banke za obnovu i razvoj u svojstvu novoimenovanog izvršnog direktora Projektne kompanije za SEE CAO, kao i Slavčo Nejkov, direktor Sekretarijata EZ.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE