Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Osmoro đaka zaraženo tuberkulozom?

    Panika koja je nastala kada su roditelji đaka OŠ „Kralj Petar Prvi“ saznali da je učitelj M. M. (63) navodno zaražen tuberkulozom, ni posle nekoliko dana ne jenjava. Iako su nastavnici i direktorka škole u javnost izašli sa informacijama da su deca pregledana i da su svi učenici zdravi, obratilo nam se nekoliko roditelja koji tvrde drugačije.
     
    Oni su nam rekli da je od 22 učenika koji su pregledani i kojima je urađen PPD3 test, čak osmoro imalo pozitivnu reakciju, jer su došli u kontakt sa inficiranom osobom. Kako kažu, deca su pozitivno odreagovala na test, ali nisu zarazna, međutim, do razvoja bolesti može doći kasnije u životu, kada deci bude pao imunitet, ali i da se može dogoditi da se bolest nikada ne razvije.
     
    Kako smo nezvanično saznali, nekoliko roditelja u hodnicima škole viđalo je učitelja koji je bio vidno bolestan i smatraju da je ponašanje škole nedopustivo, jer su njihovu decu doveli u opasnost, a direktorka učitelja nije uputila na lekarski pregled.
     
    Zvanična potvrda o urađenim analizama očekuje se u sredu ili četvrtak, a u Zavodu za plućne bolesti rečeno nam je da su, iako je nekoliko dece inficirano, oni zdravi i da nema razloga za paniku.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE